Akcija uklanjanja ambrozije na području Parka prirode Medvednica 7. srpnja 2018. godine

Dragi posjetitelji povodom „Međunarodnog dana borbe protiv ambrozije“ koji se obilježava 23. lipnja 2018. godine., pozivamo vas da nam se pridružite u akciji uklanjanja ambrozije u Parku prirode Medvednica ovu subotu 7.7.2018. od 9:00 sati na kamenolomu Makruševec.

Cilj ove akcije osvijestiti javnost o štetnom djelovanju invazivnih biljaka, posebice ambrozije, na zdravlje ljudi te unaprijediti i doprinijeti očuvanju zdravlja građana i posjetitelja grada Zagreba i Parka prirode Medvednica. Ambrozija je invazivna biljna vrsta čija pelud utječe na smanjenje kvalitete života sve većeg broja građana, a ovom akcijom nastoji se pomoći u suzbijanju negativnih utjecaja njenog cvjetanja koje se kod velikog broja građana manifestira jakim alergijskim simptomima.

IMAG2845-01

Početak akcije: 9:00 sati

Mjesto okupljanja: Kamenolom Markuševec

Trajanje akcije: 9:00 – 12:00

Napomene: potrebna je čvrsta obuća te zaštita od sunca (kapa, šešir, krema sa zaštitnim faktorom) i repelent protiv krpelja.

Oprema za rad: Sva oprema za uklanjanje ambrozije (rukavice, vreće za smeće i sl.) bit će osigurana u sklopu akcije.

Organiziran prijevoz: S Mihaljevca će u 8.30 kretati minibus koji će stati i nakon trgovačkog centra Meridijan 16 i u centru Markuševca te nastaviti do kamenoloma Markuševec

Do vikenda lijep pozdrav i vidimo se na Medvednici.