OBAVIJEST ZA KORISNIKE PLANINARSKIH STAZA broj 10, broj 54 i broj 55 na području Medvednice

Dragi posjetitelji, obavještavamo Vas da su u tijeku radovi na obnovi državnih šuma na području Medvednice uz planinarske puteve broj 10 i 54 koji povezuju Gornje Vrapče i Mikuličku goru odnosno Gornje Vrapče i Risnjak.

sumarska_sjeca

Radi se o šumskim predjelima gospodarske jedinice „Sljeme-Medvedgradske šume“ odjelima/odsjecima 40c, 40f, 35f, 35a, 35g uz Risnjačku cestu, u kojima je šumskogospodarskim planovima propisana obnova šume.

Zbog radova na obnovi šume navedeni planinarski putevi koji se poklapaju s traktorskim vlakama neće biti u funkciji odmora i rekreacije idućih šest mjeseci, te je potrebno koristiti alternativna područja. Putevi će se sanirati i vratiti u funkciju po završetku radova.

Također su u tijeku radovi na njezi šume prorjedom na potezu od Medvedgrada do Velikog potoka (odjel/odsjek 27g gospodarske jedinice „Sljeme-Medvedgradske šume), te molimo nadležna planinarska društva, planinare i izletnike da koriste alternativne rute.

Na području Brestovca u planu je preborna sječa na gornjem dijelu staze broj 55 tzv. Liječničkog puta, te će područje također biti van funkcije rekreacije i odmora građana u narednom razdoblju.

Za sve eventualne nejasnoće možete se obratiti na mail Šumarije Zagreb: sumarija-zagreb@hrsume.hr,

UŠP Zagreb: zagreb@hrsume.hr i Direkcije Hrvatskih šuma: glasnogovornik@hrsume.hr.

Zahvaljujemo na razumijevanju.