Predstavljanje mobilne aplikacije “Parkovi Hrvatske” na Medvedgradu

Mobilna aplikacija “Parkovi Hrvatske” razvijena u suradnji Ministarstva zaštite okoliša i energetike te UNDP-ovog projekta „Jačanje institucionalne i financijske održivosti nacionalnog sustava zaštićenih područja – PARCS“, posjetiteljima služi kao interaktivni vodič kroz 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode u Hrvatskoj.

Riječ je o prvoj mobilnoj aplikaciji u Hrvatskoj koja koristi najnoviju beacon tehnologiju koja uz pomoć bežične razmjene podataka (bluetootha) pojačava doživljaj posjeta bilo kojem od 19 parkova, obavještavajući korisnike o zanimljivim lokacijama i atrakcijama u njihovoj blizini.

Aplikacija uz interaktivnu kartu uključuje važne servisne informacije te zanimljive činjenice i dodatne multimedijske sadržaje o svakoj atrakciji u parku, a ujedno omogućava podjelu doživljaja s ostalim korisnicima.

„Zaštićena priroda, a posebno naših 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, najjači je hrvatski brend, što potvrđuje i više od 3,5 milijuna posjetitelja samo u prošloj godini. Svi su oni sa sobom ponijeli prekrasne slike i doživljaje, a na nama je da ih u buduće informiramo i educiramo o važnosti očuvane prirode. Upravo zato su naši napori  usmjereni prema planovima upravljanja područjima Natura 2000,  ulaganjima u istraživanja, ali i razvoju posjetiteljske infrastrukture u parkovima za što imamo na raspolaganju gotovo 800 milijuna kuna EU sredstava“, izjavio je Igor Kreitmeyer, pomoćnik ministra Uprave za zaštitu prirode Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Mobilna aplikacija Parkovi Hrvatske besplatno je dostupna korisnicima pametnih telefona i tableta na operacijskim sustavima iOS i Android, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Više informacija dostupno je na www.parkovihrvatske.hr #ParkoviHrvatske #ParksOfCroatia