XIII. Srednjovjekovni dani na Medvednici ponovo na Rudniku Zrinski!

Najavljujemo XIII. Srednjovjekovne dane na Medvednici koji će se ove godine održati na području Rudarskog vrta uz turističku atrakciju Rudnik Zrinski.

Ova kulturno – turistička manifestacija u organizaciji Javne ustanove “Park prirode Medvednica” pod pokroviteljstvom Turističke Zajednice Grada Zagreba održat će se zadnji vikend u rujnu, 29. i 30. rujna 2018. (subota i nedjelja) od 12:00 do 18:00 sati.

Posjetitelje očekuju raznovrsne predstave (Dolazak gospodara, Napad razbojnika na Rudnik Zrinski, Suđenje coprnici) u kojima se bore vitezovi  s mačevima, buzdovanima, helebaradama, sjekirama…

U vojnom logoru moći će proučiti vitešku opremu: lukove, buzdovane, helebarde, koplja, drvene klade, mačeve, sjekire, škrinje, zastave, oklope… a luk i strijelu će moći i koristiti na radionicama streličarenja dok najhrabriji mogu isprobati sprave za mučenje.

Uz vojni logor bit će i uprizorenje srednjovjekovne kuhinje a moći ćete probati grah ili gulaš iz zdjelica od kruha baš kao što se jelo u srednjem vijeku.

Dodatna atrakcija (u pauzama između predstava) bit će posjeti rudniku Zrinski u kojem ćete sresti prave srednjovjekovne rudare u potrazi za srebrom.

Vitezovi će pripremit izvođenje glasnog pucanja iz srednjovejkovnih pušaka, arkebuze, kukača i topova.

S žonglerom Triljom IV u lakrdijaškom nastupu vježbat ćete trbušnjake smijući se do suza.

Za potpuno iskorišten dan i doživljaj preporučamo dolazak pješice, za sve koji imaju “dobar” izgovor ostaje prijevoz autobusima ZETa (polasci s Mihaljevca svaki puni sat) a za one sa stvarnim izgovorom moguć je i dolazak automobilom ali broj parkirnih mjesta je ograničen pa bolje izbjegnite taj stres!