Parkovi Dinarida

Mrežu Parkova Dinarida čini  90 zaštićenih područja  iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi Parkova Dinarida su također i pojedinci, ljubitelji prirode i prijatelji mreže od njenog osnivanja. Udruženje “Parkovi Dinarida – mreža zaštićenih područja Dinarida” osnovano je u Podgorici krajem 2014. godine, a sjedište mreže je u Podgorici.

Parkovi Dinarida – mreža zaštićenih područja Dinarida ima za cilj svojim djelovanjem iskazati i ostvariti zajednički interes za unaprjeđenje zaštite prirode i održivog razvoja u regiji, te pospješi suradnju između zaštićenih područja zemalja Dinarskog luka. Ta suradnja se primarno odnosi na unaprjeđenje prirodnih i kulturnih vrijednosti zaštićenih područja Dinarida, njihovu promociju i podršku, kao  i  povezivanje ljudi iz regije kroz primjenu dobrih praksi održivog razvoja i upravljanja.

Glavni cilj Parkova Dinarida je aktivno sudjelovanje u unaprjeđenju zaštite, razvoja i upravljanja zaštićenim prirodnim dobrima na prostoru Dinarida. Mreža će svojim radom doprinijeti poboljšanju suradnje između zaštićenih područja, lokalnih uprava i organizacija civilnog društva pri ispunjenju zadataka koji se tiču zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Parkovi Dinarida – mreža zaštićenih područja Dinarida posebno podržava:

  • Politiku usmjerenu ka razvoju i napretku zaštićenih područja
  • Unapređivanje međusobne komunikacije članova organizacije
  • Koordinaciju međunarodnih i nacionalnih projekata

http://www.discoverdinarides.com/me/naslovnica/

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support