Parkovi Dinarida

Mrežu Parkova Dinarida čini  90 zaštićenih područja  iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi Parkova Dinarida su također i pojedinci, ljubitelji prirode i prijatelji mreže od njenog osnivanja. Udruženje “Parkovi Dinarida – mreža zaštićenih područja Dinarida” osnovano je u Podgorici krajem 2014. godine, a sjedište mreže je u Podgorici.

Parkovi Dinarida – mreža zaštićenih područja Dinarida ima za cilj svojim djelovanjem iskazati i ostvariti zajednički interes za unaprjeđenje zaštite prirode i održivog razvoja u regiji, te pospješi suradnju između zaštićenih područja zemalja Dinarskog luka. Ta suradnja se primarno odnosi na unaprjeđenje prirodnih i kulturnih vrijednosti zaštićenih područja Dinarida, njihovu promociju i podršku, kao  i  povezivanje ljudi iz regije kroz primjenu dobrih praksi održivog razvoja i upravljanja.

Glavni cilj Parkova Dinarida je aktivno sudjelovanje u unaprjeđenju zaštite, razvoja i upravljanja zaštićenim prirodnim dobrima na prostoru Dinarida. Mreža će svojim radom doprinijeti poboljšanju suradnje između zaštićenih područja, lokalnih uprava i organizacija civilnog društva pri ispunjenju zadataka koji se tiču zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Parkovi Dinarida – mreža zaštićenih područja Dinarida posebno podržava:

  • Politiku usmjerenu ka razvoju i napretku zaštićenih područja
  • Unapređivanje međusobne komunikacije članova organizacije
  • Koordinaciju međunarodnih i nacionalnih projekata

http://www.discoverdinarides.com/me/naslovnica/