PROJEKT UREĐENJE ZAŠTIĆENOG KULTURNOG DOBRA           

“RUDARSKI VRT I RUDNIK ZRINSKI”

 

Javna ustanova Park prirode Medvednica s Gradom Zagrebom potpisala je ugovor o suradnji na projektu Uređenje zaštićenog kulturnog dobra „Rudarski vrt i Rudnik Zrinski“.
Ciljevi suradnje su očuvanje cjelovitosti prirodne i kulturne baštine, unaprijeđenje primarne ekološke, znanstveno-edukativne i izletničko-rekreacijske funkcije kao primarne funkcije Parka prirode Medvednica u svrhu poboljšanja uvjeta boravka turista koji borave u Zagrebu i njegovoj okolici.

Cilj i aktivnosti projekta: glavni cilj projekta je sanacija i uređenje nekadašnjeg rudnika galenita iz kojeg se kasnije preradom dobivalo srebro. Rudnik Zrinski se nalazi na lokalitetu pod nazivom Rudarki vrt koji se prostire na površini od 1,20 ha u vršnom dijelu Parka prirode Medvednica, na diljeu k.č. 5075/1 k.o. Šestine u Zagrebu.

Projektne aktivnosti obuhvaćaju: uslugu izrade projektne dokumentacije, građevinske radove sanacije na zaštićenom kulturnom dobru, sanaciju informacijskih ploča u vanjskom i unutrašnjem prostoru, lokalnu sanaciju pojedinih elemenata, sanaciju i zamjenu dotrajale rasvjete i ostale opreme, sanaciju drvenog objekta za prihvat posjetitelja s uređenjem okoliša, upravljanje Projektom, obavještavanje Grada Zagreba o tijeku svih faza na Projektu i osiguranje vidljivosti.

Ukupna vrijednost projekta: 122.855,33 EUR bez PDV-a sufinancirano iz Proračuna Grada Zagreba za 2022. godinu unutar razdjela 0801 Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Program 2208. Razvoj gospodarstva i turizma, Aktivnost A220802. Podizanje konkurentnosti u turizmu, Izvor 4.9 Prihodi od posebne namjene, Pozicija 288-3661, Tekuće pomoći proračunskim korisnicima drugih proračuna.

Razdoblje provedbe projekta: od 28. prosinca 2022. do 28. prosinca 2023. godine

Projektni tim iz JU PP Medvednice:

  • dr.sc Marina Popijač, ravnateljica@pp-medvednica.hr
  • Andrea Kostelić, andrea.kostelic@pp-medvednica.hr
  • Tajana Ban Ćurić, tajana.ban.curic@pp-medvednica.hr
  • Denis Kovačić, denis.kovacic@pp-medvednica.hr

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support