Parkovi Hrvatske

PARCS projekt provelo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP)  u partnerstvu s Javnim ustanovama (nacionalnim parkovima i parkovima prirode), u periodu od četiri godine (2014.–2017.) kako bi se osiguralo učinkovitije upravljanje zaštićenim područjima te uz financijsku podršku Globalnog fonda za okoliš (GEF) u iznosu od 27 milijuna kuna.

Cilj PARCS projekta bio je otklanjanje ključnih institucionalnih slabosti uz istovremeno jačanje kapaciteta financijskog upravljanja javnih ustanova odgovornih za zaštićena područja kako bi se smanjila troškovna neučinkovitost, povećao prihod od korisničkih naknada i razvio mehanizam dijeljenja naknada među parkovima. Pomaganjem očuvanju hrvatskih prirodnih vrijednosti i zaštitom bioraznolikosti, projekt će pridonosi podizanju kvalitete življenja, podizanju svijesti o važnosti zaštićenih područja i općenito doprinijeti održivom razvoju.

Link: https://www.parkovihrvatske.hr/naslovnica

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support

Važne informacije

LJETNO RADNO VRIJEME RUDNIKA ZRINSKI I ŠPILJE VETERNICE

 

1. ŠPILJA VETERNICA

Špilja Veternica otvorena je subotomnedjeljom i blagdanom od 10:00 do 16:00 sati. Ulazi su svaki puni sat uz stručno vođenje. U tjednu su posjeti mogući za grupe uz prethodnu najavu i dogovor s Javnom ustnovom Park prirode Medvednica.

 

2. RUDNIK ZRINSKI 

Rudnik Zrinski otvoren je subotomnedjeljom i blagdanom od 10:00 do 16:00 sati. Ulazi su svakih 30 minuta uz stručno vođenje. U tjednu su posjeti mogući za grupe uz prethodnu najavu i dogovor s Javnom ustnovom Park prirode Medvednica.

 

 

Ulaznica za sve atrakcije se naplaćuje; cjenik je na web stranici: https://www.pp-medvednica.hr/o-nama/cjenik