Parkovi Hrvatske

PARCS projekt provelo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP)  u partnerstvu s Javnim ustanovama (nacionalnim parkovima i parkovima prirode), u periodu od četiri godine (2014.–2017.) kako bi se osiguralo učinkovitije upravljanje zaštićenim područjima te uz financijsku podršku Globalnog fonda za okoliš (GEF) u iznosu od 27 milijuna kuna.

Cilj PARCS projekta bio je otklanjanje ključnih institucionalnih slabosti uz istovremeno jačanje kapaciteta financijskog upravljanja javnih ustanova odgovornih za zaštićena područja kako bi se smanjila troškovna neučinkovitost, povećao prihod od korisničkih naknada i razvio mehanizam dijeljenja naknada među parkovima. Pomaganjem očuvanju hrvatskih prirodnih vrijednosti i zaštitom bioraznolikosti, projekt će pridonosi podizanju kvalitete življenja, podizanju svijesti o važnosti zaštićenih područja i općenito doprinijeti održivom razvoju.

Link: https://www.parkovihrvatske.hr/naslovnica

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support