Održan 3. sastanak dionika Sincere Obzor 2020 projekta

Treći sastanak dionika Parka prirode Medvednica na projektu SINCERE (Poticanje inovacija u uslugama šumskih ekosustava u Europi) u kojem Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ sudjeluje s istraživanjem vrednovanja zdravstvene funkcije šuma Medvednice održao se 18. 12. 2019. godine. Sastanku je prisustvovalo šaroliko društvo: sportaši, lovci, šumari, planinari, djelatnici gradskih ureda, djelatnice Instituta za razvoj i međunarodne odnose, gorska služba spašavanja, udruge inicijatori rekreativnih aktivnosti.

Sudionicima je predstavljen napredak istraživanja, implementacija mehanizama koji su odabrani na 2. sastanku dionika, upuznati su sa izazovima prilikom realizacije aktivnosti, upućeni su u korake koji slijede i očekuju nas u idućem periodu kao i sa načinom komunikacije i diseminacije rezultata. Sudionici su aktivno diskutirali i iznosili svoje stavove.

Mario Kasović kao predsjednik Triatlon kluba Maksimir i najkompetentnija osoba za temu te jedan od dionika s dvije uloge (predstavnik Kineziološkog fakulteta i član TK Maksimir) prezentirao je rezultate našeg  pilot istraživanja procjene energetskog kapaciteta planinarskih staza (Bikčevićeve i Leustekove) što su prisutni sa zanimanjem pratili.

Gost predavač sa Šumarskog fakulteta  Stjepan Posavec  održao je predavanje na temu zelene ekonomije – bioekonomije- šumarstva što se definitivno uklapa u širu sliku projekta SINCERE.

Uz druženje na kraju službenog dijela sastanka vodila se diskusija a svi su pozvani  da svojim idejama ili sudjelovanjem  na proljeće u aktivnosti širenja i jačanja svijesti javnosti o važnosti usluga šumskih ekosustava i prakticiranja sporta i rekreacije u prirodi pomognu organizirati događanje za posjetitelje Medvednice.

3. sastanak dionika Sincere Obzor 2020 projekta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support