Biciklističke rute

Medvednicom na dva kotača

Po šumovitim obroncima Medvednice možemo susresti sve više biciklista, pa smo za njih posebnim biciklističkim oznakama označili mrežu od devet kružnih ruta. Naša je želja da na Medvednici uživaju svi njezini posjetitelji, poštujući i čuvajući planinu i jedni druge. Zato molimo bicikliste da, posebno pri vožnji nizbrdo, koriste isključivo označene biciklističke rute, i to s dužnim oprezom, jer je i na njima moguće susresti planinare-pješake, a potencijalni sudari pri velikoj brzini mogu biti vrlo opasni za sve.

Rute su označene brojevima od 1 do 9 i trasirane su tako da među njima postoje dodirne točke na kojima se može prelaziti s jedne rute na drugu i tako iskombinirati turu koja vam najviše odgovara. Sve su rute kružne i opisane su u jednom smjeru, a tako su i označene, pa vam ne preporučamo prolaziti rutu suprotnome smjeru, jer nećete moći vidjeti sve oznake i bit će vam orijentacijski znatno teže.

Na terenu su markirane rute bijelom markacijom bicikla i brojem rute. Rute na dijelovima prolaze pješačkim rutama pa je na tim mjestima potreban poseban oprez biciklista na što upozorava znak uskličnika.

!!! Rutu 2 – Rutu bez daha nije preporučljivo koristiti jer još traju radovi na žičari.  

ENDURO STAZA

Biciklistička staza koja spaja vrh Medvednice “Sljeme i Grad Zagreb” a nastala je u suradnji Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Parka prirode Medvednica, Hrvatskih Šuma, Viva Sport d.o.o., Husquarna alata i biciklističkog kluba “Opušteno”.

ENDURO STAZA

Biciklistička staza koja spaja vrh Medvednice “Sljeme” i Grad Zagreb a nastala je u suradnji Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Parka prirode Medvednica, Hrvatskih Šuma, Viva Sport d.o.o., Husquarna alata i biciklističkog kluba “Opušteno”.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support

Važne informacije

LJETNO RADNO VRIJEME RUDNIKA ZRINSKI I ŠPILJE VETERNICE

 

1. ŠPILJA VETERNICA

Špilja Veternica otvorena je subotomnedjeljom i blagdanom od 10:00 do 16:00 sati. Ulazi su svaki puni sat uz stručno vođenje. U tjednu su posjeti mogući za grupe uz prethodnu najavu i dogovor s Javnom ustnovom Park prirode Medvednica.

 

2. RUDNIK ZRINSKI 

Rudnik Zrinski otvoren je subotomnedjeljom i blagdanom od 10:00 do 16:00 sati. Ulazi su svakih 30 minuta uz stručno vođenje. U tjednu su posjeti mogući za grupe uz prethodnu najavu i dogovor s Javnom ustnovom Park prirode Medvednica.

 

 

Ulaznica za sve atrakcije se naplaćuje; cjenik je na web stranici: https://www.pp-medvednica.hr/o-nama/cjenik