Biciklističke staze

Medvednicom na dva kotača

Po šumovitim obroncima Medvednice možemo susresti sve više biciklista, pa smo za njih posebnim biciklističkim oznakama označili mrežu od osam kružnih staza i jedne transverzalne koja ih sve povezuje. Naša je želja da na Medvednici uživaju svi njezini posjetitelji, poštujući i čuvajući planinu i jedni druge. Zato molimo bicikliste da, posebno pri vožnji nizbrdo, koriste isključivo označene biciklističke staze, i to s dužnim oprezom, jer je i na njima moguće susresti planinare-pješake, a potencijalni sudari pri velikoj brzini mogu biti vrlo opasni za sve.

Staze su označene brojevima od 1 do 9 i trasirane su tako da među njima postoje dodirne točke na kojima se može prelaziti s jedne staze na drugu i tako iskombinirati turu koja vam najviše odgovara. Sve su staze kružne i opisane su u jednom smjeru, a tako su i označene, pa vam ne preporučamo prolaziti stazu u suprotnome smjeru, jer nećete moći vidjeti sve oznake i bit će vam orijentacijski znatno teže.

Na terenu su postavljeni QR kodovi, koji vam omogućuju da očitate sve te podatke pomoću svojih pametnih telefona, a na ovom linku možete preuzeti aplikaciju QR Droid za čitanje QR kodova.

Želimo vam da se dobro zabavite i uživate biciklirajući po Medvednici!