Biciklističke staze

Medvednicom na dva kotača

Po šumovitim obroncima Medvednice možemo susresti sve više biciklista, pa smo za njih posebnim biciklističkim oznakama označili mrežu od osam kružnih staza i jedne transverzalne koja ih sve povezuje. Naša je želja da na Medvednici uživaju svi njezini posjetitelji, poštujući i čuvajući planinu i jedni druge. Zato molimo bicikliste da, posebno pri vožnji nizbrdo, koriste isključivo označene biciklističke staze, i to s dužnim oprezom, jer je i na njima moguće susresti planinare-pješake, a potencijalni sudari pri velikoj brzini mogu biti vrlo opasni za sve.

Staze su označene brojevima od 1 do 9 i trasirane su tako da među njima postoje dodirne točke na kojima se može prelaziti s jedne staze na drugu i tako iskombinirati turu koja vam najviše odgovara. Sve su staze kružne i opisane su u jednom smjeru, a tako su i označene, pa vam ne preporučamo prolaziti stazu u suprotnome smjeru, jer nećete moći vidjeti sve oznake i bit će vam orijentacijski znatno teže.

Na terenu su postavljeni QR kodovi, koji vam omogućuju da očitate sve te podatke pomoću svojih pametnih telefona, a na ovom linku možete preuzeti aplikaciju QR Droid za čitanje QR kodova.

Želimo vam da se dobro zabavite i uživate biciklirajući po Medvednici!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support