Biciklističke rute

Medvednicom na dva kotača

Po šumovitim obroncima Medvednice možemo susresti sve više biciklista, pa smo za njih posebnim biciklističkim oznakama označili mrežu od devet kružnih ruta. Naša je želja da na Medvednici uživaju svi njezini posjetitelji, poštujući i čuvajući planinu i jedni druge. Zato molimo bicikliste da, posebno pri vožnji nizbrdo, koriste isključivo označene biciklističke rute, i to s dužnim oprezom, jer je i na njima moguće susresti planinare-pješake, a potencijalni sudari pri velikoj brzini mogu biti vrlo opasni za sve.

Rute su označene brojevima od 1 do 9 i trasirane su tako da među njima postoje dodirne točke na kojima se može prelaziti s jedne rute na drugu i tako iskombinirati turu koja vam najviše odgovara. Sve su rute kružne i opisane su u jednom smjeru, a tako su i označene, pa vam ne preporučamo prolaziti rutu suprotnome smjeru, jer nećete moći vidjeti sve oznake i bit će vam orijentacijski znatno teže.

Na terenu su markirane rute bijelom markacijom bicikla i brojem rute. Rute na dijelovima prolaze pješačkim rutama pa je na tim mjestima potreban poseban oprez biciklista na što upozorava znak uskličnika.

!!! Rutu 2 – Rutu bez daha nije preporučljivo koristiti jer još traju radovi na žičari.  

ENDURO STAZA

Biciklistička staza koja spaja vrh Medvednice “Sljeme i Grad Zagreb” a nastala je u suradnji Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Parka prirode Medvednica, Hrvatskih Šuma, Viva Sport d.o.o., Husquarna alata i biciklističkog kluba “Opušteno”.

ENDURO STAZA

Biciklistička staza koja spaja vrh Medvednice “Sljeme” i Grad Zagreb a nastala je u suradnji Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Parka prirode Medvednica, Hrvatskih Šuma, Viva Sport d.o.o., Husquarna alata i biciklističkog kluba “Opušteno”.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support

Važne informacije

LJETNO RADNO VRIJEME
CENTRA ZA POSJETITELJE MEDVEDGRAD

 

CENTAR JE OTVOREN OD UTORKA DO NEDJELJE

OD 11:00 DO 18:00 SATI.
ZADNJI ULAZAK U CENTAR JE U 16:30 SATI.
CENTAR JE ZATVOREN PONEDJELJKOM!


STRUČNA VOĐENJA ORGANIZIRANA SU

U 11:00, 13:00 i 16:00 SATI


POSJETI ZA GRUPE ORGANIZIRAJU SE UZ PRETHODNU NAJAVU (min. 48 sati ranije)
I DOGOVOR S JAVNOM USTANOVOM PARK PRIRODE MEDVEDNICA.

Ulaz se naplaćuje; cjenik je na web stranici
https://www.pp-medvednica.hr/o-nama/cjenik