Planinarske staze

Planinarske staze u Hrvatskoj označene su crveno-bijelim oznakama (markacijama). Uređivanje i održavanje planinarskih staza obavljaju markacisti organizirani u markacijskim sekcijama ili komisijama planinarskih društava. Njihov rad usklađuje Komisija za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza.

Na Medvednici postoji 70tak planinarskih staza, a sve detalje o njima, kao što su težina, duljina staze u km, vrijeme hoda, profil staze, karta s detaljima… možete saznati na http://www.medvednica.info/p/planinarske-staze.html

Također, odličnu kartu Medvednice Hrvatske Gorske službe spašavanja možete pronaći na ovom linku HGSS karta Medvednice

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support

Važne informacije

LJETNO RADNO VRIJEME RUDNIKA ZRINSKI I ŠPILJE VETERNICE

 

1. ŠPILJA VETERNICA

Špilja Veternica otvorena je subotomnedjeljom i blagdanom od 10:00 do 16:00 sati. Ulazi su svaki puni sat uz stručno vođenje. U tjednu su posjeti mogući za grupe uz prethodnu najavu i dogovor s Javnom ustnovom Park prirode Medvednica.

 

2. RUDNIK ZRINSKI 

Rudnik Zrinski otvoren je subotomnedjeljom i blagdanom od 10:00 do 16:00 sati. Ulazi su svakih 30 minuta uz stručno vođenje. U tjednu su posjeti mogući za grupe uz prethodnu najavu i dogovor s Javnom ustnovom Park prirode Medvednica.

 

 

Ulaznica za sve atrakcije se naplaćuje; cjenik je na web stranici: https://www.pp-medvednica.hr/o-nama/cjenik