Mjesec hrvatskog turizma – AKCIJA!!!

Park prirode Medvednica sudjeluje u promotivnoj akciji “Mjesec hrvatskog turizma” u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. 

Tijekom listopada 2022. godine posjetite Rudnik Zrinski i iskoristite 50% popusta na cijenu obiteljske ulaznice koja u navedenom razdoblju iznosi samo 25,00 kn!!!

Više o radnom vremenu Rudnika Zrinski i upute kako doći pronađite na linku: https://www.pp-medvednica.hr/turisticka…/rudnik-zrinski/

DODATNA PONUDA!!! Srednjovjekovni dani na Medvednici

Posebna ponuda u Centru za posjetitelje Medvedgrad očekuje vas 8. i 9. listopada 2022. kada vaša ulaznica za posjet Centru dobiva dodatnu vrijednost jer ćete s njom moći uživati u festivalu Srednjovjekovni dani na Medvednici potpuno besplatan.

Što vas očekuje na festivalu?

Srednjovjekovna utvrda Medvedgrad idealan je prostor za oživljavanje srednjovjekovne povijesti na XV. po redu festivalu. Centar za posjetitelje Medvedgrad otvoren je u listopadu 2021. godine i osim srednjovjekovnih zidina i prekrasnog pogleda na grad Zagreb sadrži novi zanimljiv, moderan interaktivan sadržaj prikazan kroz tri multimedijalna postava u Južnoj kuli, Malom i Velikom Palasu, na teme prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka prirode Medvednica, povijesti Medvedgrada te nematerijalne kulturne baštine Parka – priče i legende.
Na festivalu Srednjovjekovni dani na Medvednici posjetiteljima će biti dostupan i dodatni sadržaji živog postava iz srednjeg vijeka u vanjskim prostorima utvrde, pa će tako moći sresti vitezove, fotografirati se s njima, zaviriti u njihove šatore s viteškom opremom te saznati mnogo o naoružanju, o lukovima, samostrelima, buzdovanima, helebardama, kopljima, mačevima, zastavama…
Bit će i prezentacija kaligrafskih uradaka (krasopis) i ispis imena posjetitelja na postarenom papiru, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igara s posjetiteljima svih dobnih skupina, te prikaz srednjovjekovne kuhinje. Najveća atrakcija za posjetitelje bit će biti borbe vitezova na viteškom turniru, a oni odvažni će se moći okušati u streličarenju.

Veselimo se vašem dolasku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support