XV. Srednjovjekovni dani na Medvednici

XV. Srednjovjekovni dani na Medvednici održat će se 8. i 9. 10. 2022. godine u Centru za posjetitelje Medvedgrad od 11:00 do 18:00 sati u Parku prirode Medvednica. Srednjovjekovna utvrda Medvedgrad idealan je prostor za oživljavanje srednjovjekovne povijesti.

Centar za posjetitelje Medvedgrad otvoren je u listopadu 2021. godine i osim srednjovjekovnih zidina i prekrasnog pogleda na grad Zagreb sadrži novi, zanimljiv, moderan interaktivan sadržaj prikazan kroz tri multimedijalna postava u Južnoj kuli, Malom i Velikom Palasu, na teme prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka prirode Medvednica, povijesti Medvedgrada te nematerijalne kulturne baštine Parka – priče i legende.

Uz redovnu ponudu Centra za posjetitelje Medvedgrad 8. i 9. 10. posjetiteljima će biti dostupan i dodatni sadržaji živog postava iz srednjeg vijeka u vanjskim prostorima utvrde,  pa će tako sresti Crnu kraljicu i vitezove, fotografirati se s njima, zaviriti u njihove šatore s viteškom opremom te saznati mnogo o naoružanju, o lukovima, samostrelima, buzdovanima, helebardama, kopljima, mačevima, zastavama… Bit će i prezentacija kaligrafskih uradaka (krasopis) i ispis imena posjetitelja na postarenom papiru, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igara s posjetiteljima svih dobnih skupina, te prikaz srednjovjekovne kuhinje.

Najveća atrakcija za posjetitelje bit će borbe vitezova na viteškom turniru, a oni odvažni će se moći okušati u streličarenju. Pred zatvaranje festivala bit će i vatrene borbe vitezova.

Ulaz će se naplaćivati prema važećem cjeniku ulaznica za Centar za posjetitelje Medvedgrad, https://www.pp-medvednica.hr/o-nama/cjenik/ .

Kako doći:

Javni prijevoz/pješice:

Črnomerec – Lukšić – autobusna linija 128, pa pješice od Lukšića preko Himpera asfaltnom cestom do Medvedgrada – oko sat vremena hoda

Mihaljevac – Britanski trg – linija 102 do Šestinske crkve, zatim pješice planinarskom stazom broj 12 (od Lagvića do Medvedgrada) – oko sat vremena hoda

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support