Najava događanja: XV. Srednjovjekovni dani na Medvednici, 8. i 9. listopada 2022. godine

Festival Srednjovjekovni dani na Medvednici održat će se u listopadu 8. i 9. listopada 2022. godine u Centru za posjetitelje Medvedgrad u Parku prirode Medvednica. Srednjovjekovna utvrda Medvedgrad idealan je prostor za oživljavanje srednjovjekovne povijesti na XV. po redu festivalu.

Centar za posjetitelje Medvedgrad otvoren je u listopadu 2021. godine i osim srednjovjekovnih zidina i prekrasnog pogleda na grad Zagreb sadrži novi zanimljiv, moderan interaktivan sadržaj prikazan kroz tri multimedijalna postava u Južnoj kuli, Malom i Velikom Palasu, na teme prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka prirode Medvednica, povijesti Medvedgrada te nematerijalne kulturne baštine Parka – priče i legende.

Na festivalu posjetiteljima će biti dostupan i dodatni sadržaji živog postava iz srednjeg vijeka u vanjskim prostorima utvrde,  pa će tako moći sresti vitezove, fotografirati se s njima, zaviriti u njihove šatore s viteškom opremom te saznati mnogo o naoružanju, o lukovima, samostrelima, buzdovanima, helebardama, kopljima, mačevima, zastavama…

Bit će i prezentacija kaligrafskih uradaka (krasopis) i ispis imena posjetitelja na postarenom papiru, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igara s posjetiteljima svih dobnih skupina, te prikaz srednjovjekovne kuhinje.

Najveća atrakcija za posjetitelje bit će biti borbe vitezova na viteškom turniru, a oni odvažni će se moći okušati u streličarenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support