Sastanak Foruma dionika Parka prirode Medvednica u cilju obnove Povelje održivog turizma EUROPARC federacije

Javna ustanova Park prirode Medvednica održala je 29.1.2024. godine sastanak Foruma dionika Parka prirode Medvednica kao jedan od brojnih koraka u procesu obnove Povelje održivog turizma EUROPARCOVE Federacije.

Parku prirode Medvednica (PPM) prvi put je dodijeljen certifikat održivog turizama (ECST) u okviru EUROPARC federacije 2014. godine. Dodijeljeni certifikat bio je rezultat zajedničkog napora svih dionika PPM i Javne ustanove Park prirode Medvednica. PPM-u je ponovno dodijeljen certifikat 2020. godine. Sada je u pripremi je nova Strategija i Akcijski plan održivog turizma (2024-2028) , kako bi se certifikat produžio, obnovio i dobio po treći puta.

Na današnjem sastanku koji je održan u Centru za posjetitelje Medvedgrad okupio se značajan broj dionika PPM: predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zagreba – Odjela za turizam, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, privatnih šumoposjednika, Hrvatskog skijaškog saveza, Žičare Sljeme, Hrvatskog šumarskog instituta, planinarskih domova i hotela, Općine Stubičke Toplice, JU Zagorje zeleno, Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Odašiljača i veza i Hrvatskog biospeleološkog društva.

Na sastanku je predstavljen Plana upravljanja PU 5000, prezentirani su projekti provedeni u proteklom razdoblju i najavljeni novi projekati JU PPM. Ujedno su predstavljene vrijednosti i koristi od održivog turizma u prostoru Parka kao temelj za treću recertifikaciju Povelje održivog turizma (ECST certifikata). Dionici su upoznati i s Pravilnikom o zaštiti i očuvanju Parka prirode Medvednice kao i stanjem objekata na području PPM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support