XVI. Srednjovjekovni dani na Medvednici 2023. godine.

Festival Srednjovjekovni dani na Medvednici održat će se 30. 9. i 1. 10. 2023. godine u Centru za posjetitelje Medvedgrad od 11:00 do 18:00 sati u Parku prirode Medvednica. Srednjovjekovna utvrda Medvedgrad idealan je prostor za oživljavanje srednjovjekovne povijesti na XVI. po redu festivalu.

Centar za posjetitelje Medvedgrad otvoren je u listopadu 2021. godine i osim srednjovjekovnih zidina i prekrasnog pogleda na grad Zagreb pruža posjetiteljima zanimljiv, moderan, interaktivan sadržaj prikazan kroz tri multimedijalna postava u Južnoj kuli, Malom i Velikom Palasu, na teme prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka prirode Medvednica, povijesti Medvedgrada te nematerijalne kulturne baštine Parka – priče i legende.

Uz navedenu ponudu Centar za posjetitelje Medvedgrad će ovog vikenda postati sjedište viteškog logora u kojem ćete moći promatrati život pravih vitezova u srednjem vijeku u prostoru srednjovjekovne utvrde. Osim vitezova tijekom oba dana čuvajte se najzloglasnije vladarice u povijesti Medvedgrada – Crne kraljice. Ako ste hrabri zamolite je za fotografiranje, zavirite u viteške šatore s raznolikom opremom te naučite mnogo o tadašnjem naoružanju, o lukovima, samostrelima, buzdovanima, helebardama, kopljima, mačevima, zastavama…

Zaigrajte srednjovjekovne društvene igre za sve dobne skupine (mnogo su zabavnije i zdravije od društvenih mreža), te upoznajte glavnog šefa srednjovjekovne kuhinje.

Najveća atrakcija za posjetitelje bit će borbe vitezova na viteškom turniru, a oni odvažni će se moći okušati u streličarenju. Pred zatvaranje festivala bit će i vatrene borbe vitezova.

Ulaz će se naplaćivati prema važećem cjeniku ulaznica za Centar za posjetitelje Medvedgrad, https://www.pp-medvednica.hr/o-nama/cjenik/ .

Kako doći:

Javni prijevoz/pješice:

Črnomerec – Lukšić – autobusna linija 128, pa pješice od Lukšića preko Himpera asfaltnom cestom do Medvedgrada – oko sat vremena hoda

Mihaljevac – Britanski trg – linija 102 do Šestinske crkve, zatim pješice planinarskom stazom broj 12 (od Lagvića do Medvedgrada) – oko sat vremena hoda

VAŽNE NAPOMENE!!! Parkirni prostor je vrlo mali i ne preporuča se dolazak osobnim automobilima.

Posebno upozorenje vlasnicima pasa: Tijekom programa bit će prikaz pucanja iz vatrenog oružja. Psi moraju biti na uzici i ne mogu ulaziti u zatvorene prostore.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support